استارت آپ کانادا

ویزای استارتاپ کانادا چیست؟

در هر شغلی و حتی در امور روزمره زندگی، کمبودها و نقص‌هایی وجود دارد که می‌توان با شناخت دقیق بازار و مخاطب، ایده‌های جدید و درآمدزا به دست آورد و با اجرا کردن آن، نیاز یا نیازهایی در جامعه را برطرف نمود.

الهام گرفتن از نقص‌ها منجر به ایده‌هایی می‌شود که تحت عنوان استارتاپ به مرحله اجرا و راه‌اندازی می‌رسد. ایده استارت آپ باید قابل اجرا و منطقی باشد تا با حمایت مالی بتواند به مرحله راه‌اندازی و رشد و توسعه برسد.

استارت آپ‌ها دنیای خلاقیت‌ها و اولین‌هاست. دولت کانادا با هدف حضور فعال در این عرصه، از ایده‌های نوآورانه افراد از سراسر جهان، استقبال می‌کند و با حمایت از صاحبان ایده از طریق اعطای اقامت دائم و حمایت مالی، تلاش می‌کند فضای مناسبی را برای توسعه ایده‌های خلاقانه فراهم کند.

در ادامه بیشتر با ویزای استارت آپ کانادا آشنا می‌شویم.

ویزای استارتاپ کانادا

استارتاپ آپ ویزای کانادا برنامه‌ای است که افراد خلاق و دارای ایده درآمدزا و سودمند می‌توانند از طریق آن به کانادا مهاجرت کرده و اقامت دائم دریافت کنند. در حال حاضر، طول مدت رسیدگی به این پرونده‌ها در اداره مهاجرت کانادا حدود ۱۲ تا ۱۶ ماه است.

متقاضی می‌تواند پیش از آن که درخواست اقامت دائم خود را ارسال کند، تحت برنامه ICT مجوز کاری کوتاه مدتی دریافت کند. لازم به ذکر است که تنها اتباع خارجی‌ای که “گواهی تعهد” و  “نامه حمایت” را از یک نهاد تعیین شده دریافت کرده‌اند، واجد شرایط برای ویزای ICT هستند. همچنین نهاد تعیین شده باید از درخواست مجوز کار آن‌ها نیز حمایت کند.

مسؤلان اداره مهاجرت با وجود سخت‌گیری در پذیرش ایده‌های استارت آپی، به ریسک‌های آن نیز واقف‌اند و می‌دانند که ممکن است برخی استارت آپ‌ها موفق نشوند. به همین دلیل روند پیشرفت استارت آپ‌ها را تحت نظر دارند. در این شرایط، اگر اداره مهاجرت متوجه شود که ایده استارت آپ ارائه شده، تنها برای دریافت اقامت دائم بوده، ممکن است فرد یا تیم صاحب ایده، با مشکل مواجه شوند.

اعضای اصلی و فرعی استارت آپ

اعضای اصلی تیم استارت آپ، افرادی هستند که بدون آن‌ها روند رشد استارت آپ مختل خواهد شد. صاحب ایده و پردازش آن و در صورت وجود اپلیکیشن، توسعه دهنده آن از اعضای اصلی هستند. اعضای فرعی، افرادی هستند که نبود آن‌ها، آسیبی به رشد استارت آپ وارد نمی‌کند، مانند مدیر بازاریابی.

نکته مهم در مهاجرت تیم استارت آپ این است که اگر یکی از افراد اصلی، حتی همسر یا فرزندان آن‌ها، با ریجکت شدن ویزا مواجه شود، درخواست سایر اعضا نیز ریجکت می‌شود. بهتر است قبل از ارسال درخواست، تمامی جوانب را بسنجید تا از بروز مشکلات این چنینی جلوگیری شود.

شرایط مهاجرت استارتاپ کانادا

برنامه ویزای استارت آپ کانادا، برنامه‌ای است که برای حمایت از ایده‌های استارتاپی طراحی شده است. کارآفرینانی که می‌توانند با خلاقیت و مهارت خود در کانادا بیزینس راه‌اندازی کنند، باید از طریق این برنامه اقدام کنند. دریافت این ویزا منوط به شرایط زیر است:

  • دارای ایده های نوآورانه باشند.
  • بتوانند مشاغلی را برای کانادایی‌ها ایجاد کنند.
  • بتوانند در یک مقیاس جهانی رقابت کنند.
  • دارای یک بیزینس واجد شرایط باشند.
  • بتوانند از سازمان‌های تعیین شده، نامه حمایتی دریافت کنند.
  • اعضای استارتاپ باید به زبان انگلیسی یا فرانسه تسلط داشته باشند.
  • تمکن مالی کافی برای تامین هزینه‌های زندگی را داشته باشند.
  • متقاضیان ویزای استارتاپ باید حداقل نمره 5 را در زبان انگلیسی یا فرانسوی کسب کنند.
  • سازمان‌های حامی استارت آپ‌ها

همانطور که اشاره شد، ایده بیزینس باید از حمایت یک یا چندین سازمان تعیین شده از طرف دولت برخوردار باشد. این موسسات گروه‌های سرمایه‌گذاری هستند که از استارت‌آپ‌های واجد شرایط حمایت می‌کنند و یا در پروژه‌های آن‌ها سرمایه گذاری می‌کنند.

کارآفرینان باید خلاقیت‌ها و دستاوردهای علمی و تحقیقاتی خود را به تایید حداقل یکی از مراکز رشد یا انکوباتور معتبر کانادایی برسانند تا بتوانند به کانادا مهاجرت نمایند.

هدف از این برنامه مهاجرتی ، کمک به کارآفرینان خارجی برای مهاجرت به کانادا ضمن کمک به پرورش و ایجاد کسب و کارهای کوچک و متوسط آن‌ها در کانادا است.

فهرست موسسات مورد تايید اداره مهاجرت که توانایی صدور نامه ساپورت در برنامه استارت آپ را دارند، در وبسایت رسمی اداره مهاجرت کانادا مندرج است. مراکز رشد یا انکوباتورها، انجل اینوستورها و ونجورکپتال‌ها سه نوع این سازمان‌ها هستند که به استارتاپ‌ها کمک می‌کنند ایده خود را به مرحله اجرا برسانند.

در حال حاضر بیش از ۶۰ سازمان در کانادا مجاز به صدور نامه ساپورت در پروگرام استارت آپ هستند. اما تعداد سازمان‌هایی که در این پروگرام فعال هستند، زیاد نیست.

 ونجورکپتال‌ها (سرمایه‌گذاری کارآفرینی)

ونجورکپتال‌ها از استارتاپ‌هایی حمایت می‌کنند که مرحله اول راه‌اندازی را سپری کرده‌اند و فروش بالای چند صد هزار دلاری دارند. آن‌ها به ایده‌های بزرگی که توانایی درآمد میلیون دلاری دارند، توجه می‌کنند. میزان فروش برای آن‌ها بسیار اهمیت دارد.

انجل اینوستورها (سرمایه گذاران فرشته)

انجل اینوستورها بر خلاف گروه‌ قبلی، با دریافت چند درصد سهام، در استارتاپ‌ها سرمایه‌گذاری می‌کنند تا بتوانند سطح خود را توسعه داده و پیشرفت کنند. آن‌ها اغلب سرمایه‌گذاران شخصی یا شرکت‌های متوسط هستند.

انکوباتورها

مراکز رشد یا انکوباتورها با هدف حمایت از کارآفرینان تاسیس شده است. آن‌ها امکانات و تسهیلات عمومی مورد نیاز برای استارت آپ شدن یک شرکت جدید را در کانادا فراهم می‌آورند. این مراکز در واقع تسهیل‌گر تبدیل خلاقیت‌ها و دستاوردهای علمی و تحقیقاتی به محصولات قابل ارائه به بازار و توسعه کارآفرینی می‌باشند. برخی از خدمات این مراکز رشد یا انکوباتورها شامل:

  • خدمات عمومی و دفتری: از جمله تلفن ، دفتر کار مجازی ، منشی مجازی ، آدرس مجازی و غیره
  • خدمات اداری و اجرایی: از جمله تسهیلات و وام های دولتی ، معافیت های مالیاتی ، حمایت برای اقامت دائم کانادا و غیره
  • خدمات تجهیزاتی و آزمایشگاهی: از جمله فضای اداری ، تجهیزات اداری ، منابع آزمایشگاهی و تجهیزات کارگاهی
  • خدمات تخصصی: از جمله مشاوره مالی و بازاریابی، مشاوره حقوقی و مدیریتی ، دوره های آموزشی و مشاوره مالی و مالیاتی

اصولا هر طرح خلاق و دستاورد علمی و تحقیقاتی می‌تواند توسط حداکثر ۵ نفر به مراکز رشد یا انکوباتور ارائه شود و نامه حمایت دریافت کند. تمامی افراد مذکور باید شرایط مندرج در برنامه مهاجرتی استارت آپ ویزا را دارا باشند تا بتوانند تقاضای اقامت دائم کانادا را بنمایند.

این شرایط شامل:

  • مالک، حداقل ۱۰ درصد از سهام شرکت کانادایی مذکور را داشته باشد و به عنوان مدیر نیز حضور فعال داشته باشد.
  • حداقل ایلتس ۵ جنرال داشته باشد.
  • باید از یکی از مراکز رشد یا انکوباتورهای کانادایی طی حداکثر ۶ ماه گذشته نامه حمایت دریافت کرده باشد.
  • باید تمکن مالی کافی برای پرداخت هزینه‌های روزمره خود را داشته باشد.
  • فاقد سوء پیشینه و یا سابقه بیماری مسری یا جدی باشد.

شخص دارنده نامه حمایت می‌تواند در صورت نیاز به حضور سریع او در کانادا، تقاضای ویزای کار کانادا را ارسال نماید که در این صورت شرکت کانادایی او به او جاب آفر خواهد داد و پروسه رسیدگی بسیار کوتاه چند هفته‌ای دارد.

نظارت بر فعالیت سازمان‌های حمایتی از طریق PEER REVIEW

با توجه به اینکه سازمان‌های حمایتی از ایده‌های استارت آپی حمایت مالی انجام می‌دهند، سازمان‌های نظارتی وجود دارند که تلاش می‌کنند از تقلب جلوگیری کنند تا حق افراد مستعد ضایع نشود. فعالیت ونچر کپیتال‌ها توسط سازمان CVCA و فعالیت کارگروه‌های انجل توسط سازمان NACO تحت نظارت و بررسی قرار می‌گیرد.

هدف آن‌ها این است که مطمئن شوند سرمایه‌گذاری سازمان‌ها واقعی بوده و ایده استارت آپ اجرا خواهد شد تا به اهداف مالی و تجاری خود برسد. نظارت این سازمان‌ها ممکن است به صورت تصادفی باشد و یا با اعلام نظر یک افسر مبنی بر وجود شبه در سرمایه‌گذاری، انجام شود.

افسرهای PRRE REVIEW مدارک سرمایه‌گذاری انجام شده را دریافت می‌کنند تا بتوانند از صحت و سلامت آن اطمینان حاصل کنند و کار کنترل کیفی را به طور دقیق انجام دهند.

کار کنترل کیفی آن‌ها شامل بررسی رعایت ساختار سهام، تعهدات میان متقاضی و سازمان حمایتی، ثبت شدن استارت آپ در کانادا، حفظ مالکیت معنوی ایده و تمرکز آن‌ها روی ایده‌های درآمدزا با رشد بالا است.

ظرفیت ویزای استارت آپ کانادا

در سال 2012، زمانی که این برنامه مصوب و اجرا شد، تعداد پرونده‌ها در سال، 2750 بود. این رقم در سال 2020 و در ترکیب با برنامه خوداشتغالی، به 2000 و در سال 2021 به 1000 پرونده در سال کاهش یافت. اما از سال 2023، ظرفیت ویزای استارت آپ کانادا به 3500 پرونده در سال افزایش یافت. در نتیجه افراد بیشتری می‌توانند شانس دریافت ویزای استارت آپ را داشته باشند.

با این حال، ظرفیت برنامه در مقابل تعداد کل درخواست‌ها، همچنان محدود است. بنابراین بهتر است پرونده ارسالی شما به اداره مهاجرت، از هر جهت کامل و دقیق باشد تا به دلیل سخت‌گیری اداره مهاجرت، با ریجکت مواجه نشود.

همچنین ایده خود را از تمامی جوانب بسنجید تا بتوانید ارزش آن در بازار کانادا و سطح بین المللی را به خوبی نشان دهید.

مهاجرت با اعضای خانواده از طریق ویزای استارت آپ

ایده‌های استارت آپ ممکن است توسط یک فرد یا یک تیم ارائه شود. در هر دو صورت، اعضای خانواده آن‌ها نیز می‌توانند از طریق ویزای همراه به کانادا مهاجرت کنند و اقامت دائم دریافت کنند.

همسران آن‌ها امکان دریافت اوپن ورک پرمیت را دارند و می‌توانند بدون محدودیت در کانادا کار کنند. همچنین فرزندان نیز از امکان تحصیل رایگان برخوردار می‌شوند.

هزینه‌های ویزای استارت آپ

هزینه‌های ویزای استارت آپ شامل هزینه انکوباتور، درخواست ویزای کار، درخواست اقامت دائم و تمکن مالی است که در ادامه هر یک را شرح می‌دهیم.

هزینه انکوباتور: مراکز انکوباتور که دوره‌های آموزشی کسب و کار و منتورشیپ را ارائه می‌کنند، بین 50 تا 100 هزار دلار برای هر گروه دریافت می‌کنند.

ویزای کار: برای دریافت اوپن ورک پرمیت، متقاضی اصلی و همسر او باید 255 دلار هزینه کنند. هزینه جاب آفر، 230 دلار و هزینه ویزای توریستی فرزندان 100 دلار است.

اقامت دائم: متقاضی اصلی برای دریافت اقامت دائم باید 2.140 دلار هزینه کند. این مبلغ برای درخواست اقامت دائم همسر او، 1.365 دلار و برای هر یک از فرزندان، 230 دلار است.

تمکن مالی: توانایی مالی موضوع مهمی در موفقیت پذیرش ویزاست. متقاضی باید حداقل به مدت یک سال، سرمایه لازم برای تامین هزینه‌های زندگی خود و اعضای خانواده را داشته باشد. مبلغ آن بر اساس جدول LICO و توسط اداره مهاجرت اعلام می‌شود. میزان تمکن مالی برای یک نفر 13.757 دلار است و به ازای هر یک نفر، 3.706 دلار افزوده می‌شود.

نظر نهایی

ویزا استارت آپ کانادا مناسب افراد خلاق در حوزه‌های مختلف است که صاحب ایده بیزینسی قابل اجرا هستند. دولت کانادا از این ایده‌های نوآورانه با ارائه امتیازاتی مانند اقامت دائم و اپن ورک پرمیت، حمایت می‌کند تا آن‌ها را جذب کرده و حضور فعالی در عرصه تکنولوژی و خلاقیت داشته باشد. همچنین ظرفیت پذیرش پرونده‌های سالیانه در اداره مهاجرت افزایش یافته است و شانس بیشتری برای دریافت ویزا وجود دارد.

فرزندان تا چه سنی می‌توانند با متقاضی ویزای استارت آپ تحت عنوان همراه، مهاجرت کنند؟

طبق قانون، تنها فرزندان زیر 22 سال می‌توانند تحت عنوان همراه به کانادا مهاجرت کنند و از مزایای تحصیل رایگان برخوردار شوند.

اعتبار اپن ورک پرمیت چه مدت است؟

اعتبار ورک پرمیت‌ها یک ساله بود. اما قانون آن در سال 2023 تغییر یافت و دارندگان ورک پرمیت می‌توانند به مدت 3 سال آن را تمدید کنند.

حتما بخوانید: نمره آیلتس برای مهاجرت به کانادا

نمونه ویزای موفق استارت آپ کانادا

عضویت در کانال یوتیوب وای ال جی