منبع: cicnews.com
بر اساس دادههای سایت آمار کانادا در سال 2019، بیشتر درخواستهای ریجکت شده، به دلیل سوء سابقه متقاضی رخ میدهد، اما وجود مشکلات پزشکی نیز باعث میشود که سالانه بیش از 1000 متقاضی مهاجرت، از ورود به کانادا محروم شوند. به دلیل این که هر متقاضی مهاجرت به کانادا، چه با اقامت دائم و چه با اقامت موقت، باید تحت معاینه پزشکی قرار بگیرد، مهم است که معاینات پزشکی و سلامت جسمی و روانی را جدی تلقی کنیم.
سوالی که دغدغه بسیاری از متقاضیان مهاجرت به کاناداست، این است که چه مشکل پزشکی باعث میشود درخواست ویزای متقاضی ریجکت شود؟ به طور خلاصه، هیچ شرایط پزشکی خاصی وجود ندارد که به طور خودکار درخواست ویزای یک متقاضی را رد کند. عدم تایید درخواست ویزا به دلایل پزشکی، بر اساس سه اصل کلی تعیین میشود. در ادامه این اصول را با جزییات شرح میدهیم.
ریجکتی ویزای کانادا به دلیل مشکل پزشکی
پس از بررسی معاینات پزشکی، شامل آزمایشهای خون و ادرار، عکسبرداری با اشعه ایکس و غیره، سوابق پزشکی گذشته و وضعیت روحی و روانی متقاضی، اداره مهاجرت کانادا میتواند در شرایط زیر، با ریجکت کردن درخواست ویزا، از ورود متقاضی به کانادا جلوگیری کند:
1. حضور متقاضی خطری برای سلامت عمومی باشد.
این موضوع بر اساس معاینات انجام شده و سابقه پزشکی متقاضی تشخیص داده میشود.
2. متقاضی امنیت عمومی را به خطر بیاندازد.
تشخیص این مورد توسط مقامات انجام میشود که در صورت وجود یکی از نگرانیهای زیر، متقاضی اجازه ورود به کانادا نخواهد داشت:
- امکان بروز ناتوانی ذهنی یا جسمی ناگهانی
- خطر انجام رفتار غیرقابل پیش بینی یا خشونت آمیز توسط متقاضی
3. تقاضای بیش از حد برای خدمات بهداشتی و اجتماعی کانادا
این تصمیم بر اساس این باور است که وضعیت سلامتی یک فرد با افزایش زمان انتظار خدمات یا نیاز به هزینههای بیش از حد بر سلامت و/یا خدمات اجتماعی کانادا در کانادا تأثیر منفی میگذارد. البته سه گروه زیر مشمول این قانون نیستند:
- پناهندگان و افراد تحت تکفل آنها
- افراد محافظت شده
- برخی از متقاضیان حمایت مالی خانواده (فرزندان وابسته، همسران، پارتنر و غیره)
توجه: سقف هزینه درخواستی برای سال 2023، 25689 دلار در سال است (128445 دلار طی پنج سال).
میتوان به ریجکتی ویزای کانادا به دلیل مشکل پزشکی اعتراض کرد؟
یکی از دلایل ریجکت شدن متقاضیان به دلیل مشکلات پزشکی و بیماریها، این است که از تحمیل هزینهها به سیستم درمانی کانادا جلوگیری شود. بیماریهای مختلفی هستند که در صورت ابتلا، میتوانند منجر به ریجکت شدن درخواست ویزای شما شوند. در این میان بیماریهای خاص پزشکی وجود دارد که متقاضیان مبتلا میتوانند در صورت ریجکت شدن، به تصمیم افسر اعتراض کنند. از جمله این بیماریها موارد زیر است:
- بیماری مزمن کلیوی
- بیماری کرون
- دیابت
- سرطانها
- بیماریهای خود ایمنی (مثل ایدز و لوپوس)
- اوتیسم
- فلج مغزی
- سندرم داون
- هپاتیت B و C
- بیماری کبد
نقش وکیل مهاجرت در اعتراض به ریجکتی ویزای کانادا به دلیل مشکل پزشکی
وکیل مهاجرت آموزش دیده و ماهر میتواند به متقاضیان کمک کند مدارک مورد نیاز به ویژه معاینات پزشکی را به شکل دقیق و درست تهیه کرده و به پرونده اضافه کنند. همچنین از ارائه مدارک اشتباه و تاخیر در ارسال مدارک نیز جلوگیری میکنند. با توجه به مدارک زیادی که برای درخواست ویزا باید ارسال کنید و طولانی بودن روند نتیجهگیری از اداره مهاجرت، حضور و همراهی وکیل مهاجرت باعث میشود این فرآیند طولانی و پیچیده تسهیل شود و در صورت رد درخواست به دلیل مشکلات پزشکی و سایر مشکلات، به رفع ریجکتی ویزای کانادا کمک میکند.
نظر نهایی
معاینات پزشکی یکی از مهمترین مدارک برای ارسال درخواست ویزاست. چرا که طبق قوانین، افراد دارای بیماریهای مسری یا واگیردار، بیماریهایی که نیاز به مراقبتهای پزشکی طولانیمدت دارند و بیماریهایی که میتوانند خطری برای امنیت عمومی کانادا ایجاد کنند، اجازه ورود به کانادا را ندارند. اگر مشخص شود متقاضی شامل یکی از این موارد است، درخواست او ریجکت خواهد شد. اگر دچار مشکل پزشکی هستید، بهتر است قبل از اقدام برای مهاجرت، با یک وکیل مهاجرت باتجربه مشورت کنید.