بروز رسانی 8 خرداد 1403
مهمترین صادرات کانادا چیست؟ کانادا یکی از اقتصادهای برتر در سطح جهان است که بیشترین صادرات آن مربوط به سوختهای معدنی و وسایل نقلیه است. ۷۰ درصد بازار صادرات کانادا را نیز ایالات متحده از آن خودکرده است. اگرچه که مهمترین صادرات کانادا مربوط به سوختهای معدنی و وسایل نقلیه است؛ اما کانادا در زمینه صادرات صنایع دیگر از جمله دستگاههای کامپیوتری و تجهیزات برقی نیز در سطح جهان بسیار پررنگ ظاهر شده است.
این کشور علاوه بر صادرات گسترده خود، واردکننده بسیاری از اقلام خوراکی، انواع فرش، انواع میوههای استوایی، میوههای خشک شده و… نیز است؛ اما سهم ایران از تأمین این کالاها چقدر است؟ متأسفانه در حال حاضر به دلایل مختلف سهم ایران از صادرات به کانادا بسیار ناچیز است.
اگرچه به دلیل چالشهای فراوان از جمله مسافت زیاد بین ایران و کانادا و همچنین تنشهای سیاسی و دیپلماتیک موجود بین این دو کشور صادرات به کانادا کمی دورازذهن باشد؛ اما تاجران ایرانی میتوانند با کسب بیشتر تجارت خارجی و افزایش دانش خود در زمینه مارکتینگ خارجی سهم بزرگی از بازار صادرات به کانادا را از آن خود کنند.
مهمترین صادرات کانادا چیست؟
اگر بخواهیم از لحاظ رتبهبندی مهمترین صادرات کانادا را دستهبندی کنیم باید به ترتیب به بیشترین کالاهایی که کانادا به دیگر کشورها صادر کرده است اشاره کنیم:
- انواع سوختها و روغنهای معدنی و مواد قیری
- انواع ماشینآلات صنعتی و غیرصنعتی و لوازم مکانیکی
- سنگهای قیمتی و فلزات گرانبها
- تجهیزات الکترونیکی، تلویزیون و…
- انواع سنگ معدن
- انواع هواپیما و قطعات آن
تا به اینجا بیشترین اقلام صادراتی کانادا را دیدهایم. در واقع کانادا در زمینههای صنعتی بسیار موفق عمل کرده است و بهعنوان یکی از صادرکنندههای قوی در سطح جهانی ظاهر شده است؛ اما در صادرات کشاورزی زیاد موفق نبوده است، چرا که مساحت کافی و روزهای آفتابی و بارش مناسب برای کشت و کار در کانادا تنها پاسخگوی نیاز همین کشور است و سهم بسیار محدودی از آن صادر میشود. همین مسئله نیز می تواند نقطه عطفی برای صادرات میوه و میوه خشک شده به کانادا باشد.
صادرات فرش به کانادا
ازآنجاییکه فرشهای خاورمیانه از جمله فرشهای ترک و فرشهای ایرانی در کشورهای غربی طرفداران بسیار زیادی دارند، میتوان به این کالا بهعنوان یک نقطه قوت در زمینه صادرات نگاه کرد. انواع فرشهای دستبافت و ماشینی ایرانی در دکوراسیونهای کشورهای غربی جایگاه بسیار مناسبی پیدا کردهاند. تنها چیزی که لازم است کسب دانش مارکتینگ و تجارت خارجی توسط تاجران ایرانی است تا بتوانند راه تجارت با کانادا را باز کنند.
اگرچه که مسافت و فاصله فیزیکی بین ایران و کانادا بسیار زیاد است و این مسئله ممکن است کمی برای تاجران ایرانی مشکلساز باشد؛ اما در واقع اگر صادرات فرش به کانادا کلیک بخورد یک تجارت بسیار سودآور خواهد بود. بعد از میوههای تازه و خشک شده، فرش جزو سودآورترین کالاهای صادراتی به کانادا است.
انواع فرش ماشینی صادراتی و فرش دستباف صادراتی با وجود تحریمهای شدید هنوز هم رتبه برتر جهان را در صادرات به خود اختصاص دادهاند؛ بنابراین میتوان فرشهای درجه یک و مرغوب ایران را به بازارهای خارجی ارائه نمود و مجدد جایگاه این فرش را در جهان به آن بازگرداند.
ازآنجاییکه مواد اولیه برای بافت فرش چه از نوع دستی و چه از نوع ماشینی در کشورمان بهصورت خودکفا و داخلی هستند قیمت تمام شده فرش برای ایران بهصورت ریالی تمام میشود. حال تصور کنید که این فرشها با قیمت دلار کانادا به فروش برسند. همین توضیح کوتاه و مختصر درصد بالای سود صادرات فرش را مشخص میکند؛ بنابراین بهتر است که کشور ایران از این بازار عقب نماند و با داشتن منابع بسیار عالی و فرشهای درجه یک در سطح جهان به یک صادرکننده برتر فرش به کانادا تبدیل شود.
صادرات میوه خشک و خشکبار
همانطور که قبلاً هم گفتهایم سهم کانادا از کشت و کار و کشاورزی نسبت به دیگر صنایع داخلی آن محدودتر است؛ بنابراین در این بازار پتانسیل بسیار خوبی برای صادرات میوه خشک و خشکبار به کانادا وجود دارد. ازآنجاییکه کشور ما در زمینه خشککردن میوهها و صادرات آنها در چند سال اخیر موفقیتهای بسیار زیادی به دست آورده است، میتوان امیدوار بود که صادرات آن به کانادا نیز موفقیتآمیز باشد.
در حال حاضر ایران با دو رقیب بزرگ از جمله آمریکا و چین روبرو است که سهم بزرگی از بازارهای صادراتی کانادا را به دست گرفتهاند؛ لذا باید با کسب مجوزها و استانداردهای بینالمللی باقدرت وارد صحنه صادرات شد. اگر بخواهیم به سودآورترین کالاهای صادراتی به کانادا اشاره کنیم باید در درجه اول به میوههایی از جمله انگور و انواع میوههای استوایی اشاره کنیم. سپس میوههای خشک شده در جایگاه بعدی قرار دارند.
صادرات کشمش، انواع میوه خشک شده، خرما و زعفران به کانادا تابهحال موفقیتهای بسیار زیادی را کسب کردهاند و در بازار مبدأ جایگاه بسیار خوبی به دست آوردهاند. ازآنجاییکه میوههای تولید شده در کانادا بلافاصله بهصورت تازه مصرف میشوند و البته سهم تولید میوه در کانادا نیز نسبت به ایران کمتر است؛ تجارت میوه خشک به کانادا یک تجارت بسیار عالی خواهد بود.
صادرات انجامگرفته در این زمینه نیز درگذشته نشاندهنده استقبال بسیار عالی بازار کانادا از انواع میوه خشک بوده است. بهخصوص اینکه میوههای خشک شده کیفیت بالا داشته باشند و در بستهبندیهای باکیفیت و با ظاهر عالی آماده شوند؛ لذا تاجران ایرانی نباید از این بازار پرسود عقب بماند. شما بهعنوان صادرکننده ایرانی باید در مورد انواع مدارک و مجوزهای لازم برای صادرات به کانادا اطلاعات لازم را کسب کنید تا بتوانید وارد بازار صادرات شوید.
سخن پایانی
ظرفیت ایران برای صادرات به کانادا بیش از ۴۰۰ میلیارد دلار در سال است. این در صورتی است که در حال حاضر سهم صادرات ایران به کانادا کمتر از ۲۰ میلیون دلار است. همین شکاف عمیق نیز نشاندهنده حضور کمرنگ تاجران ایرانی در بازار صادرات کانادا است. با این اوصاف تاجران ایرانی میتوانند با کسب مهارت بیشتر سهم بزرگی در صادرات فرش و میوه خشک شده به کانادا داشته باشند و از این تجارت پرسود و پررونق غافل نشوند.
فرم ارزیابی رایگان مهاجرت به کانادا
منبع: natural-resources.canada.ca
منبع: trendeconomy.com